В Україні запрацювала система BMW/MINI ConnectedDrive та додатки My BMW/MINI


Відмикання автомобіля за допомогою смартфона, огляд оточення, контроль від несанкціонованого проникнення в салон, розширені функції заряджання, цифрова діагностика шин за допомогою штучного інтелекту, контроль замкненості дверцят та вікон. Ці та багато інших можливостей відкриваються перед власниками автомобілів BMW та MINI за допомогою інноваційної системи ConnectedDrive.

Додаток My BMW/MINI разом з системою ConnectedDrive відтепер доступні для українських володарів BMW/MINI. За допомогою додатку відбувається безперебійна комунікація між водієм та автомобілем. Його можна використовувати для планування маршрутів подорожей та передавати в навігаційну систему автомобіля. Також у додатку клієнт має можливість швидко записатись на сервісне обслуговування та дізнатись інформацію про стан автомобіля в режимі реального часу. У водія є можливість дистанційно розблокувати та заблокувати двері, або заздалегідь подбати про охолодження або прогрів салону.


Наразі не всі функції та можливості додатку My BMW/MINI працюють в Україні, як, наприклад, дистанційний запуск двигуна, або підтримка української мови в голосовому пошуку, але згодом вони з’являться, аби володарі мали доступ до всіх сервісів ConnectedDrive. Серед цікавих функцій, що вже працюють – прогнозований залишковий термін служби шин до досягнення рекомендованої глибини протектора.

З цифровим ключем клієнт може лише за допомогою смартфону відкрити та закрити автомобіль через протокол NFC, запустити двигун і виконати поїздку. Ключ доступний як для Apple iPhone, так і для Android OS, та зберігається в гаманці смартфону. Водій також може поділитись цифровим ключем за допомогою смартфону з п’ятьма користувачами.

Зручність, що забезпечує додаток My BMW/MINI, особливо оцінять власники електромобілів. Розширені функції заряджання електромобілів дозволяють контролювати цей процес через смартфон, як статус заряджання, або дистанційно змінювати параметри заряджання, як час та потужність.


Якщо раптом спрацьовує сигналізація, Remote Theft Recorder сповіщає володаря за допомогою повідомлення у додатку. Під час увімкнення сигналізації, штатні камери автомобіля записують відео всього оточення та додаткова камера – салону і надсилають в додаток. Щоб скористатись цією можливістю, автомобіль повинен бути оснащений опціональною протиугінною сигналізацією, асистентом паркування Parking Assistant Plus та внутрішньою камерою. Втім, більшість функцій ConnectedDrive працюють не лише на найновіших моделях BMW/MINI – попередні версії системи iDrive теж підтримуються.

Допомога Proactive Care – це поради для дистанційного вирішення проблеми (наприклад, дистанційне оновлення програмного забезпечення або проведення дистанційного діагностування стану автомобіля) та різноманітна підтримка. Якщо клієнт знаходиться в іншому місті, а автомобіль потребує термінового візиту на сервісне обслуговування, володарю запропонують відвідати найближчого дилера.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Peugeot 308: трохи більше характеру й галльського шарму

Cupra Formentor 2.0 TDi: споряджений сирим порохом?